• Tangoargentino Hungary

   Tangoargentino Hungary

  A 2023-as évben Josip Bartulovic és Kulik Johanna egymás táncpartnerei, és oktató társai.

   

  Céljaik...

  Josip Bartulovic és Kulik Johanna régóta tangó táncosok és tánctanárok, 2000-2015-ig már tanítottak együtt, és most ismét közösen oktatnak és lépnek fel több helyen is.

  Tevékenységük során legfőbb feladatuknak tekintik az autentikus argentin tangó megismertetését és népszerűsítését Magyarországon. Ezt oktatásaik és bemutatóik útján szeretnék elérni. Aktuális tanfolyamaikról és egyéb fellépéseikről a weboldalukon és facebook oldalaikon kaphatnak tajékoztatást. 

  Oldalaik az interneten: 

  https://www.facebook.com/tango-zug-studio
  https://www.facebook.com/tangoargentinohungary/
  https://www.facebook.com/johanna.kulik
  https://www.facebook.com/josip.bartulovic
  www.youtube.com/@JosipTango

  Elérhetőségek:
  email: tangoargentinohun@gmail.com


  Kulik Johanna: +36 30 9 663 663
  kulikjohanna@gmail.com
  Josip Bartulovic: 

 • ...Oktatók...

  Rólunk

  Kulik Johanna


  Gyermekkorom óta vonzódom a tánc iránt. Először klasszikus balettoztam, majd ritmikus gimnasztikával folytattam, később szertornáztam.
  Már ez idő alatt is érdekeltek a páros táncok. 17 évesen kezdtem az akrobatikus rock and rollt, melyből később Országos Bajnokságot nyertünk.
  Közben szenvedélyesen néptáncoltam, görög és délszláv táncházba jártam, majd jött a jazzbalett, modern tánc, sztepp, flamenco, afro, hip-hop, boogie-woogie, swing, salsa, melyeket fanatikusan űztem. 19 évesen a versenytánc lett a fő műfajom, amiből szintén nyertünk Országos Bajnokságot.
  Időközben a Magyar Testnevelési Egyetemen szereztem testnevelői és gyógytestnevelői diplomát.
  E mellett 5 táncos szakirányú diplomával rendelkezem:
  C kategóriás társastánc oktató,
  B kategóriás versenytánc oktató,
  néptánc oktató,
  modern tánc oktató (klasszikus balett, jazzbalett, modern tánc),
  valamint aerobik oktató.

  Több nyelvvizsgám is van (angol felsőfok, svéd középfok, finn középfok, spanyol középfok).

  1996-ban a tulajdonossal, Janik Gáborral megalapítottuk az Oktogon Tánc Centrumot, melyben főállású ügyvezető igazgatóként és tánctanárként dolgoztam, emellett kezdtem intenzíven foglalkozni az Argentin tangóval Al Pacino "Egy asszony illata" ihletett meg. Tudtam, hogy ez az én táncom, és minden más táncműfajt abbahagytam a tangó kedvéért, ez lett az életem. Lányaim, Izabel, Noémi és Glória szintén a tánc szerelmesei.
  Először 1998-ban jártam Buenos Airesben tanulmányúton, majd 11-szer utaztam ki 4-5 hétre, hogy az eredeti gyökerektől a legmodernebb technikákig  mindent elsajátítsak.
  Partneremmel, Josip Bartulovic-csal 2000-2015-ig tartott első közös partnerségünk, és eközben értem el eddigi legnagyobb sikeremet is, a 2003-ben Buenos Airesben megrendezett argentin tangó világbajnokság színpadi kategóriájában 200 páros közül elért 4. helyezést. A verseny után a leghíresebb milongákon léptünk fel a tangó őshazájában.

   

   

  Bartulovic Josip

   

  Középiskolásként szerettem bele a TÁNC-ba, latin-amerikai és standard táncokat tanultam. Főleg a latin-amerikai táncok vonzottak, ennek révén csöppentem bele a versenytáncba is. Akkori (magyar) partneremmel még Belgrádban kezdtünk el versenyezni, latin-amerikai táncok kategóriában. Show táncos csoportunkkal számos fellépésnek és televíziós felkérésnek tettünk eleget. Magyarországra költözve folytattuk a versenyzést.
   
  1997 óta táncoltam az Interoperett műsoraiban, megtanultam a jellegzetesen magyar táncokat is. Ugyanebben az évben részt vettem egy Budapesten rendezett, nemzetközi tánctalálkozón. Hernan Toledo, a Bécsben élő, perui származású táncpedagógus-koreográfus ismertetett meg az argentin tangó lépéseivel. 
  Ettől kezdve a tangó az életem! "TANGO DE MI VIDA." 

  Éveken át rendszeresen felléptünk különböző színházakban, kultúrházakban, rendezvényeken, fesztiválokon, szórakozó helyeken (Opera, Operett Színház, Thália Színház, Pesti Vígadó, Moulin Rouge, Belvárosi Színház, Merlin Színház, Művészetek Palotája) és meghívottai között szerepel tangó ("A combok csókja") és más táncos színpadi produkcióknak (Interoperett, "Pingszving"), valamint máig rendszeres műsorral szereplünk a NEMZETI TÁNCSZÍNHÁZ repertoárjában!

  A Magyar Művelődési Intézet társastánc, versenytánc csoportvezető tanfolyamán társastánc, versenytánc, jazztánc, divattánc és történelmi táncok oktatására szereztem képesítést.

  1999-től több éven át közösen léptem fel a Che Tango nevű zenekarral, argentin tangó táncosként. Későbbi pályafutásom során még sok remek magyar és külföldi tangó zenekarral  léptem fel közös produkcióban, köztük a Tango Harmonyval is.

  2001-ben és 2002-ben Argentínában részt vettem többek között a C.I.T.A. (Congreso Internacional de Tango Argentino) alkalmából szervezett színvonalas szemináriumokon, ahol sok világhírű mestertől tanulhattam.

  Az igazi megmérettetés 2003-ban, Buenos Aires-ben következett, argentin közönség előtt! Az itt szervezett világbajnokságon 180, zömében argentin pár indult, 30 argentin bíró pontozott, akik a világ élvonalbeli argentin tangó mesterei, táncosai, koreográfusai. Ez volt az első Argentin Tangó Világbajnokság Buenos Aires-ben, ahol is színpadi tangó kategóriában, három argentin párt követve, a 4. helyezést értem el partneremmel, Kulik Johannával. Ezt az eredményt azóta sem múlta felül egyetlen magyar, sőt európai pár sem.

  Azóta amikor csak lehetőségem van rá, elutazom a tangó szülővárosába, Buenos Aires-be, hogy feltöltődjek a tangó hangulatával, részt vegyek a fesztiválokon és tánciskolákban szervezett magán- és csoportos órákon, és hogy a legjobb argentin tangó mesterektől tanulhassak tánctudásom tökéletesítésére, és valamennyi tangó stílus elsajátítása érdekében (candombe, canyengue, milonga, tango vals, tango salon, és színpadi tangó).

  Több televíziós műsorban is szerepeltem (Fókusz, Fábry Show, és különböző magazinműsorok), az M2 25 perces (Példabeszéd-dokumentumfilm), a Duna Televízió pedig 50 perces filmet készített Kulik Johannával közös táncos pályafutásunkról.

  Külföldön, Bécsben és más osztrák városokban közreműködtem Hernan Toledo társulatának (Hernan Toledo & Company) műsoraiban. A show-ban ("Pasos de Pasión") az argentin tangó mellett más latin-amerikai táncokat (lambada, bosanova) is táncoltam.

  Fellépéseim mellett argentin tangót tanítottam a Tango Cocktail Studioban, az Oktogon Tánccentrumban, a Szüerro Tánciskolában, a Casa de la Musicaban, és különböző tánciskolákban, különböző Művelődési Központokban...

  Legutolsó közös munkáink a Tango Harmony zenekarral az Arizona és a Tükörszív előadások.

   

   

   

   

   

 • ...korábbi évek...

   

  Tangoargentino Hungary

  Céljaik..

  Kulik Johanna és Korom Péter tangó táncosok és tánctanárok.

  Tevékenységük során legfőbb feladatuknak tekintik az autentikus argentin tangó megismertetését és népszerűsítését Magyarországon. Ezt oktatásaik és bemutatóik útján szeretnék elérni. Aktuális tanfolyamaikról és egyéb fellépéseikről a weboldalukon és facebook oldalaikon kaphatnak tajékoztatást. 

  Oldalaik az interneten: 
  https://johannapeter.hu/
  https://www.facebook.com/tangoargentinohungary/
  https://www.facebook.com/johanna.kulik
  https://www.facebook.com/peter.korom
   

  Kulik Johanna: +36 30 9 663 663
  kulikjohanna@gmail.com
  Korom Péter : +36 30 3 400 062
  korompeter@gmail.com

   

   

   

  Korom Péter

  Első találkozásom a tangóval 2010-ben volt. Azóta alig telt el úgy nap, hogy ne táncoltam volna. 2015 óta dologzunk együtt, tanítunk,fellépünk.
  Életemben először színházban láttam igazi tangót, Johannát az akkori partnerével. Magával ragadó, felemelő, szívet melengető élmény volt.
  Akkor tudtam, hogy ez az én táncom. Ez után vitt az utam Johannáék órájára. Épp túl voltam egy komoly válságon az életemben és szerettem volna majd' 40 évesen valami újat kipróbálni. Ez a tánc azóta is kitölti és formálja az életemet és olyan mélységeket és magasságokat mutat meg saját magamban, amiket eddig sosem tapasztaltam. Azóta a tangóban megtestesülő eszmények határozzák meg a gondolkodásomat és a mindennapjaimat.
  Célom, hogy ezeket átadjam a tanítványaimnak és megmutassam a nézőinknek. Hiszem, hogy csupán a tangó kitartó művelése által is jobb emberré válhatunk.

Esemény naptár

01 Január 2016 - 31 December 2024
 • Sunset Praktika és Milonga

  Vasárnap, 9. Június 2024 17:30 - 21:00

  Sunset Milonga a Tango-Zug Stúdióban Kulik Johannával! Kedves Tangós Barátaink! Megszavaztátok, tehát vasárnaponként a Sunset Milonga előtt VEZETETT PRAKTIKÁT TARTUNK 17.30 - 18.30 ... TOVÁBB OLVASOM

 • Szülinapi Sunset Milonga

  Vasárnap, 26. Május 2024 18:00 - 22:00

  Szülinapi SunSet Milonga a Tangó Zugban!  Kedves Tangós Barátaink! 5 éve nyitottuk meg stúdiónkat, ez alkalomból május 26-án vasárnap egy rendkívüli miongára ... TOVÁBB OLVASOM

 • Tango Sabor - Örök érzések tánca

  Szombat, 25. Május 2024 19:00 -

      „A tangó nem olyan, mint az élet, a tangó maga az élet.”   Kedves Tangós Barátaink! Szeretettel meghívunk 2024. május 25-én szombaton 19 ... TOVÁBB OLVASOM

 • Sunset Praktika és Milonga

  Vasárnap, 12. Május 2024 17:30 - 21:00

  Sunset Milonga a Tango-Zug Stúdióban Kulik Johannával! Kedves Tangós Barátaink! Megszavaztátok, tehát vasárnaponként a Sunset Milonga előtt VEZETETT PRAKTIKÁT TARTUNK 17.30 - 18.30 ... TOVÁBB OLVASOM

 • Sunset Praktika és Milonga

  Vasárnap, 28. április 2024 17:30 - 21:00

  Sunset Milonga a Tango-Zug Stúdióban Kulik Johannával! Kedves Tangós Barátaink! Megszavaztátok, tehát vasárnaponként a Sunset Milonga előtt VEZETETT PRAKTIKÁT TARTUNK 17.30 - 18.30 ... TOVÁBB OLVASOM


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony