Esemény naptár

ELHALASZTVA! - Vasárnapi Akadémia

 

Vasárnap, 8. November 2020, 18:00 - 20:00

   

A Vasárnapi Akadémia előadása egy későbbi időpontban lesz megtartva!

 

Az előadónk bár egészséges, de a környezetében előforduló covid pozitív eset miatt ezt az időpontot le kellet mondania, és csak akkor tudunk új időpontot egyeztetni, ha az ő teszteredménye megérkezik és negatív.

 

*************************************************************************************************************************

 

2020. november 8-én, vasárnap 18 órai kezdettel  az Art's Harmony Studioban.

Sarkalatos magyar eredetkérdésekről

A magyarság eredete iránti érdeklődés történetírásunk kezdetei óta kimutatható. A történettudomány mellett újabb tudományok fejlődtek ki, amelyek a magyar őstörténet egy-egy speciális területét kutatják: a régmúltról nyerhető kép így válik színesebbé. Az előadás az egyes tudományterületek áttekintése után arra összpontosít, hogy a mitikus hagyomány mely elemei igazolhatók a legújabb tudományok eszközeivel.

Az előadóról:
Szabados György PhD
A Siklósi Gyula Várostörténeti Kutatóközpont történésze (Székesfehérvár), a Szent István Király Múzeum történész tanácsadója (Székesfehérvár), emellett az MKI – László Gyula Kutatóközpont és Archívum igazgatója (Budapest).
Kutatási területei: magyar őstörténet, a Magyar Nagyfejedelemség és az Árpád-kori Magyar Királyság története, magyar történetírás a XI–XVIII. században. Két önálló monográfia és 156 tanulmány, cikk szerzője, négy tanulmánykötet társszerkesztője. Több hazai és külföldi konferencián tartott előadást. 1994–2017 között a Szegedi Tudományegyetemen tanított. Szakmai munkásságáért 2016-ban a Magyar Érdemrend Lovagkeresztje kitüntetést vette át.

Helyszín:
Art’s Harmony Studio - 1085 Budapest Rökk Szilárd u. 11.
(Közvetlen utcai bejárat a Kis Salétrom utcával szemben)
 
Részvételi szándékod kérjük jelezd az alábbi elérhetőségeken:
Art’s Harmony Studio
Tel.: +36 20 318 63 89
https://www.facebook.com/artsharmonystudio/
studio@artsharmony.hu

További információk:

https://www.facebook.com/Vasárnapi-Akadémia

https://www.facebook.com/events/2664141063834524

 

Helyszín: Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.


 

 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony