A Tangó Kommunikációja és Struktúrája - workshop Marcelo "El Chino" Gutierrez-zel és Johana Cessiecq-el

tango-language-and-structure

Időpont: 2011. május 27 - május 29

Helyszín: Tiszti Klub (Budapest, I .kerület, Krisztina tér 1.)

 

A Tangó Kommunikációja és Struktúrája - workshop Marcelo "El Chino" Gutierrez-zel és Johana Cessiecq-el, híres Buenos Aires-i tanárpárossal, akik sok tangótanár tanárai. El Chino sokak táncában új kapukat nyitott, és több magyar tangós tanult nála Buenos Airesben.

A Tangó Kommunikációja és Struktúrája workshop célja, El Chino és Johana tanítási koncepciója:

 

A Tangó egy közösségi tánc, és ezért nincsen egyetlen helyes út a megtanulására. Ezért ha tanulni és táncolni akarjuk a Tangót, nem korlátozhatjuk gondolkodásunkat pusztán logikai struktúrákra.
A mi tanítási rendszerünk és módszerünk tiszta és logikus. A dolgokat nem csak a tangó szemszögéből világítjuk meg, hanem más, kifinomult táncokból - pl. a balettből vagy a modern táncból - vett elemekkel és tapasztalatokkal is.
Ezeknek az elemeknek a használatával mindenki számára világos lesz és nyilvánvalóvá válik, hogy tiszta, félreértés nélküli alapokkal minden stílusban - a hagyományos és modern stílusokban is - és bármilyen partnerrel képesek lesznek táncolni.
A tisztelet, a bizalom, a hatékonyság, a magabiztosság, a kedvesség, a zene többek között az alkotóelemek, amelyet használunk gondolataink közvetítéséhez.
Erősen hisszük, hogy a tangónak mint közösségi táncnak a gyökerei, hogy találkozunk, teremtsünk kapcsolatot egymással, ismerjük meg és öleljük meg egymást, figyeljünk a másikra, aki utat keres arra, hogy kifejezze magát, mint ahogy mi is.
Ezekkel a gyökerekkel, a tánc ilyen megközelítésével, a zenében való mozgás misztikus megtapasztalásával, az érzékenységgel, az értelmünk és testünk jelentette kihívássokkal, közösségi jelenlétével, és pusztán a tánc élvezete miatt lett az Argentin Tangó olyan népszerű az egész világon, mint amilyen manapság.


Nem csak mozgásfajtákat, és a youtube-on is megnézhető jó lépéseket, koreográfiákat szeretnénk megosztani Veletek, hanem szeretnénk felfedezni és tanítani a közösségben táncolt tangót. Kinyitunk számotokra néhány ajtót, hogy a kreativitásotok szárnyalhasson, miközben megerősödik számotokra a tangó egyik legfontosabb szempontja, a másik emberrel való kapcsolat.

 
Program és időbeosztás:

MÁJUS 27. PÉNTEK,
Helyszín: Tiszti Klub (Krisztina tér 1.)

20.30-22.00 (90 perc) Ingyenes bemutató óra El Chinoval és Johannával:

A Követő technikája és a vezető technikája - lássuk együtt - MINDEN SZINT
Ebben az órában a tangómozgások mechanikájával foglalkozunk: a csavarodó mozdulatok szerepével és a disszociációval, az elmozdulásokkal, az energiával, a mozgás tulajdonságaival, a szabad láb használatával, az egyensúllyal, a tengelyekkel és a test irányításával. Az óra célja, hogy a táncos fejlessze az egyéniségét a zene interpretálására való érzékenységgel, és a technikát a kifejezés eszközeként használja.
A vezetők felelőssége, hogy a pár vezetői legyenek, és rájuk van bízva a tánc stabilitása és ereje. A vezetők technikája ezért segít nekünk a testünkkel és képességeinkkel kapcsolatos munkába, hogy saját magunk fejlesszük a tengelyünket, energiánkat, magabiztosságunkat, forgásunkat és központunkat, stb, hogy a táncparketten élvezhető legyen a táncunk és a kapcsolatunk bármely partnerrel, és így szeressenek velünk táncolni.


22.00-02.00 Milonga Sin Palabras, Marcelo "El Chino" Gutierrez és Johana Cessiecq fellépésével - DJ Toncsi


MÁJUS 28. SZOMBAT
Helyszín: Tiszti Klub (Krisztina tér 1.)

13.15 Érkezés

13.30-15.00 1. Óra (90 min)

A Tangó struktúrája - MINDEN SZINT
Néhány alapvető gondolatot újraépítünk azzal kapcsolatban, hogy a tangó miért is teljesen más páros tánc, mint bármi más. A tangó miért közösségi tánc a saját struktúrájában, és mi az a struktúra, ami összeköti a szalontangó stílust a tangó nuevo stílussal. Ez magában foglalja az ölelést, a vezetést, és azokat az alapvető dolgokat, amelyek összekötik a vezetőt a követővel.

15.15-16.45 2. Óra (90 min)

Magabiztosság, stabilitás és az irányok - KÖZÉPHALADÓ
A táncparketten nincs idő gondolkozni, csak arra van idő, hogy eleget tegyünk az olyan kihívásoknak, mint a zene, az irány, a hely, az erő, stb. Három legfőbb eszközünk van erre: a magabiztosság abban, amit fogunk csinálni, a stabilitás, hogy a pozíciónk tisztán érthető legyen, és hogy tiszták legyenek az irányaink.

17.00-18.30 3. Óra (90 min)

Egyenes és körkörös mozgások - KÖZÉPHALADÓ
Szeretnénk elmagyarázni, hogy mikor, hogyan, és miért kell használnunk az egyenes és a körkörös mozgásokat, hogy a táncunk még tisztább legyen. Mit gondoljunk arról, hogy egy egyenes mozgás segíthet egy giro-ban, vagy hogyan segíthet egy körkörös mozgás egy hátra saccada esetében.


(21.30-02.00 Milonga)


MÁJUS 29. VASÁRNAP
Helyszín: Tiszti Klub (Krisztina tér 1.)

13.15 Érkezés

13.30-15.00 4. Óra (90 min)

A pár technikája - KÖZÉPHALADÓ
Hogyan becsüljük meg az erő mértékét, amit a vezető használ? Hogyan adjuk meg a szabadságot a követőnek, ami ahhoz kell neki, hogy széppé tegye a táncát? Hogyan fejleszthetjük a három érintkezési pontot, amit a tangóban használunk, hogy az ölelésünk még kényelmesebb legyen?

15.15-16.45 5. Óra (90 min)

Átmenetek a zárt és a nyílt tartás között - KÖZÉPHALADÓ
Az félreértés, hogy a tangóölelés csak egyféle kinézetű lehet. A táncparketten azt tapasztaljuk, hogy ez lehetetlen. Ha egy giro-t csinálunk, vagy egy saccada-t, a test mozgása több helyet igényel ahhoz, hogy ez kényelmes legyen. Ennek az órának az a célja, hogy megtanuljuk, hogy az ölelésben hogyan hajtsuk végre simán és elegánsan ezt a változtatást.

17.00-18.30 6. Óra (90 min)

Tangó és milonga muzikalitás - KÖZÉPHALADÓ
Ezen az órán arról tanulunk, hogy hogyan fejezzük ki a zenét a tangóban és a milongában, és mik a különbségek e két tánc kifejezésmódja között.

(21.00-01.00 Milonga)


Hozzájárulás:

1 workshop 12 EURO (3.000 HUF)
2 workshop 24 EURO (6.000 HUF)
3 workshop 32 EURO (8.000 HUF)
4 workshop 40 EURO (10.000 HUF)
5 workshop 48 EURO (12.000 HUF)
6 workshop 56 EURO (14.000 HUF)
Milonga Sin Palabras 5 Euro (1200 HUF)

(A pénteki óra ingyenes.)

A workshop összlétszáma 20 pár

Guiterrez


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony