Adventi Hangverseny a Magyar Vöröskereszt javára 2011.12.11.

 

Adventi Hangversenysorozatvoroskereszt

A Magyar Vöröskereszt javára

"Legyen az Ünnep maga az Ajándék!"

 

 

„Legyen az Ünnep maga az ajándék” jeligével immáron második állomásához érkezik a Magyar Vöröskereszt javára megrendezésre kerülő Adventi hangversenysorozat. Ezen az estén a sztárvendégek körében üdvözölhetjük Csonka Zsuzsanna operaénekesnőt, Király Csaba Liszt-díjas orgona- és zongoraművészt, valamint Nédó Olga hegedűművészt. A fellépő művészek csodálatos hangszeres kíséretéről a Szent Erzsébet Kamarazenekar gondoskodik. A különleges adventi produkció rendhagyó helyszínt kíván, így a hangversenynek a Felsővízivárosi Szent Anna Templom kiváló akusztikát biztosító falai adnak otthont.

 

A hangversenyen komolyzenei műveket tűzünk műsorra, többek között Bach, Vivaldi, Mozart, Schubert és Liszt remekműveiből válogatunk. Ugyanakkor a karácsonyi ünnepek közeledtével nem hiányozhatnak a szívhez szóló adventi dallamok sem.

 

A több mint egy órás klasszikus zenei hangverseny igazi csemegének ígérkezik mindenki számára, hiszen a fellépő művészek széles skálája garantálja, hogy a műsorban mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb álló muzsikákat. A magas színvonalú komolyzene garanciájaként neves művészek biztosítják a zenei élményt.

Az est különleges vendége Csonka Zsuzsanna, akit a magyar közönség a Csárdáskirálynő címszereplőjeként ismerhetett meg Jancsó Miklós nagysikerű filmjében. A Művésznő jelenleg is a Magyar Állami Operaház tagja, egyik közismert szerepe az Éj Királynője Mozart Varázsfuvolájából. Csonka Zsuzsanna az Adventi Hangversenyen széles repertoárjából választ, mellyel az opera, az operett és az adventi dallamok kedvelőinek is csodás élményt nyújt.

Az Adventi Hangverseny fellépője lesz továbbá Király Csaba Liszt-díjas orgona- és zongoraművész, aki a templomi orgonán igazán meghitt ünnepi hangulatot képes varázsolni. Koncertjein a klasszikus zene közelebb kerül az emberekhez, muzsikájával olyan hangokat szólaltat meg, melyeket a hallgatóság mindig örömmel fogad. Király Csaba közismert nagyszabású orgonaátiratairól is, melyekből egyet, kiemelkedő zenei csemegeként az Adventi Hangverseny keretein belül is bemutat. Fenséges erő és ünnepi elegancia az advent szeretetteljes hangulatára szabva.

Elkötelezett művészeink között köszönthetjük továbbá Nédó Olga hegedűművészt is, aki zeneművészeti tevékenysége mellett a Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagyköveti tisztségét is betölti. A Művésznő jelenlétével és fellépésével hidat képez a klasszikus zene és a jótékonysági célkitűzések között.

Az előadókat - a jótékonysági hangversenysorozat felkérését elfogadva - az Árpádházi Szent Erzsébet Szimfonikus Zenekar tagjai kísérik. Mint az első magyar professzionális jótékonysági együttes, nagyzenekari fellépéseik mellett a templomi helyszínek adottságainak figyelembevételével repertoárjukat kamarazenei köntösbe ültetik.

 

Hangversenyünkön lehetőséget teremtünk arra, hogy hazánk polgárai adományaikkal ne csak egy távoli, megfoghatatlan célt támogassanak, hanem koncertünk keretein belül maguk is részesedjenek nagyvonalúságuk eredményében és együtt ünnepelhessenek a rászoruló családokkal. Ezért mi a támogatásokért cserébe egy szívhez szóló templomi koncertet ajándékozunk a jótékonykodók javára. Jegyárainkat alacsony szinten tartjuk, így lehetőséget teremtünk arra, hogy az ünnep varázsában és a zene örömében minden érdeklődő részesülhessen.

Szeretnénk segíteni mindazokon is, akik rászorulóként valószínűleg nem találkoznának koncertjeinkkel. Ezért ajánlottuk fel a jótékonysági koncertsorozat bevételének egy részét a Magyar Vöröskereszt számára, akik az adományt a legrászorultabbak életkörülményeinek javítására használják fel.

 

A belépőjegyek, illetve támogatói jegyek megvásárlásával Ön is hozzájárul, hogy e nemes kezdeményezés sikerrel járjon. Köszönjük!

 

A hangverseny helyszíne: Felsővízivárosi Szent Anna Plébániatemplom (1011 Budapest, Batthyány tér 2.), míg időpontja 2011. december 11. (vasárnap) 19.00.

Jegyek kaphatók a www.tutijegy.hu jegyirodában és az előadás előtt a helyszínen.

 

 plakat111211600

 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony