V. OktóberPest TangoFest 2015

 
 
 

Program

 
Városnézés október 2-án pénteken 10:00-15:00
 
 
Október 2-4. WORKSHOPOK a BudaiTango Clubban, 1068 Bp. Szondi u 98/b
 

Órarend

Okt. 2.

PÉNTEK

WS1

16:00-17:20

Milonga zeneiség: tanulmányozzuk a ritmusfát. Zeneiség és a milonga értelmezése (Julio & Yailet)

K-KH

WS2

17:30-18:50

Zeneiség: ritmus, táncstruktúra, különböző zenekarok, szünetek használata (Vaggelis & Marianna)

KH

WS3

19:00-20:20

Vals: súlyváltás és kombinációk körhatással (Giuseppe & Cristina)

KH-H

WS4

20:30-21:50

Milonga: patada-k vezetőknek és követőknek (Giuseppe & Cristina)

KH-H

 

Okt. 3.

SZOMBAT

WS5

10:30-11:50

Többszörös kereszt vezetése a követőknek (Vaggelis & Marianna)

H

WS6

12:00-13:20

A tripla ritmus a tangóban (Vaggelis & Marianna)

H

Ebédszünet

WS7

14:00-15:20

Sacada láncreakciók (Giuseppe & Cristina)

KH-H

WS8

15:30-16:50

Vals: vonalas és tengelyen kívüli boleok (Giuseppe & Cristina)

KH-H

WS9

17:00-18:20

Tango Zeneiség: fejlesszük az alapritmust. Hogyan kell értelmezni a szünetet, a tökéletes cadenciát és a szinkópát. (Julio & Yailet)

KH-H

WS10

18:30-19:50

Tango zeneiség: érvek a tangó variációinak értelmezésére (Julio & Yailet)

KH

 

Okt. 4.

VASÁRNAP

WS11

11:00-12:20

Improvizáció fejlesztése a tangóban (Julio & Yailet)

K-KH

WS12

12:30-13:50

Tango zeneiség: alapvető dallam fejlesztése. Hogyan táncoljunk és értelmezzük a dallamot (Julio & Yailet)

KH-H

Ebédszünet

WS13

14:30-15:50

Boleo & gancho & sacada ugyanazon a helyen (Giuseppe & Cristina)

KH-H

WS14

16:00-17:20

Giro közeli ölelésben (Vaggelis & Marianna)

KH

WS15

17:30-18:50

Enrosque, lapiz, illetve a giro titkai a követők részére (Vaggelis & Marianna)

H

Szintek megjelölése: kezdő (K) középhaladó (KH) haladó (H)

Vendégtanárok

Vaggelis Hatzopoulos - Marianna Koutantou (GR)

2004 óta táncolnak argentin tangót és 2009 óta nem csak a tangóban, hanem a mindennapi életben is társak.

2009 óta sok iskolában tanítottak, majd 2011-ben megalapították a saját tango iskolájukat, az Academia del Tango-t Athénben, ahol csoportos és magánórákat adnak. 2013-ban elnyerték az Európa Bajnok címet Tango Salon kategóriában, miután már az előző évben a második helyen végeztek illetve 2011-ben az első helyen Görögországban ugyanebben a kategóriában.

Gyakran hívják őket világszerte szemináriumot és bemutatót tartani különböző rendezvényekre, milongákra és fesztiválokra (TanGo Isztambul Fesztivál, Tango Folies Fesztivál, Tango Emotion Festival, AniverTango Fesztivál, Auroville Holi Tangó Fesztivál, Cretango Fesztivál, Rodos Tangó Fesztivál, Patras Jón Tango Fesztivál, Sunny Tangó Fesztivál, Tango Kalamata Festival), mint például Argentina, India, Németország, Magyarország, Románia, Oroszország, Olaszország, Törökország, Svájc, Görögország, Ciprus.

A világos és intuitív technikai megoldásaikról ismertek, de épp úgy, az érzékenységükről, és a pozitív energiáról is, amit kihoznak egymásból és ami megmutatkozik a bemutatóikon és az óráikon is. Fő mesterüknek Silvio La Via-t tekintik, de részt vettek más mesterek tanfolyamain is: Sebastian Arce, Leandro Oliver & Laila Rezk, Sebastian Jimenez & Maria Ines Bogado, Max Van De Voorde & Solange Acosta, Julio Balmaceda & Corina De La Rosa, Natalia Hills & Alejandro Aquino, Diego Ortega & Aldana Silveyra, Sebastian Achaval & Roxanna Suarez.


Giuseppe Lotito - Cristina Scimé (IT)

Cristina Scimé

Argentin tangó táncos, tanár, koreográfus.

15 év klasszikus és a kortárs tánctanulás után Cristina az argentin tangó felé fordult, lenyűgözte az ölelés és az improvizáció végtelen lehetősége. 2005 óta a legnevesebb argentin tangó mesterektől tanult Európában, majd hosszú időre Buenos Airesbe költözött.

Tánc és tanárpartnere a híres Giuseppe Lotito, de táncol a buenos aires-i salon és színpadi tangótáncos Hernan Brusaval és a párizsi salon tango táncos és színész Jérémy Braitbart-al.

2009-ben Giuseppe Lotitoval megalapította a Tangodoble Milano Argentin Tangó Tánciskolát, ami az egyik legnevesebb tánciskolája Milánóban és a Taitango-t (ami egy kísérlet arra, hogy hogyan lehet ötvözni a tangó mozdulatait a Tai Chi-vel és a kontakt improvizáció potenciáljával).

Giuseppe Lotito

Tánc / Zene képzettség: Eredetileg két olasz klasszikus táncmestertől tanult klasszikus táncot ( Louise és Walter Panzetti) majd ezt követően Luciana Novarotól és Virgilio Pitzalistól. Ugyanakkor tanult zeneelméletet és zenét. Gitárt Gigi Cifarellitől és csellót Simone Groppo csellómestertől a milánói Scalaban.

Tangó képzettség: Osvaldo Roldantól és Maria Monica-tól tanulta az alapokat, majd számtalanszor utazott Buenos Airesbe és vett részt argentin mesterei kurzusain. Tanult Buenos Airesben Párizsban, Berlinben és New Yorkban Cecilia Gonzalez, Chicho Frumboli, Gustavo Naveira, Ramiro Gigliotti, Pablo Inza, Sebastian Arce óráin. Megkapta "Certificado de Asistencia" - assszisztens minősítést Gustavo Naveiratól és Giselle Annetól 2007-ben, 2008-ban és 2010-ben. Folyamatosan járja a világot, és vesz részt számos hazai és nemzetközi fesztiválon.

Színház: Szerepelt a "SHOESHINE" musicalben, ami salsára és argentin tangóra épült és részt vett számos más olasz előadáson 2006-2007 telén. 2006-ban Svájcban dolgozik 2013-ban egy római előadáson: LAMPI.


Julio Alvarez - Yailet Suarez (CU)

Egy tehetséges kubai táncos pár, akik szerelmesei az argentin tangónak, fegyelmezetten és mélységében tanulmányozzák és nagy szenvedéllyel tanítják azt.

Mindketten táncművészetet tanultak Kubában, ahol a táncnak páratlan hagyománya van.

Julio Alvarez

Amellett, hogy Havannában tanult táncolni, Havanna, zenei tanulmányokat is végzett tanult (ütőhangszerek) a vedado-i konzervatóriumban, majd Buenos Airesbe költözött, ahol tovább mélyítette a tangó tudását. Táncosként dolgozott a "Los Hermanos Maçana" társulatnál és tanított Miguel Angel Zotto Akadémiáján Milánóban.

Yailet Suarez

Miután tanárként és táncosként megállapodott Havannában, többször utazott Buenos Airesbe annak érdekében, hogy elmélyítse tangó tudását.

Tánctanulmányaik mellett mindketten tanítási módszereket is tanultak: Yailet oktatáspedagógiát, Julio pedig tovább folytatta testnevelési tanulmányait. Ezek ismerete nagyon értékes eszközzé vált az órák tervezésében és a világos és pontos tanítási módszerekben.

Jelenleg Julio és Yailet Európa különbözői országaiban tanítanak és táncolnak, rendszeresen dolgoznak Milánóban és Firenzében.

 

Módszertani szempontból nagyon pontosak és közvetlenek kommunikációjukban, és nagy tudással rendelkeznek a test biomechanikáját illetően, ami sok éves tanulás eredménye, illetve a ritmusét, ami természetesen nem hiányzik, hiszen folyamatos zenei tanulmányokat végeznek és persze a kulturális örökségük része. Ez lehetővé tette számukra, hogy kifejlődhessen bennük egy speciális zeneiség, amely egyesült a veleszületett eleganciával.

 

 

 

Milongák

 

Opening Milonga - Kazmir Ház

2015. október 01. csütörtök 21:00-24:00

 

dj Endre

DJ-ként sem felejti el, hogy a legfontosabb dolog a tánc. Tandáit úgy alakítja, hogy általuk a maximális energiát biztosíthassa a táncparketten. Hosszú hónapokon át tartó buenos aires-i tartózkodása alatt részt vett minden fajta milongán, melyek nagyban hozzájárultak fejlődéséhez mind táncosként, mind dj-ként. Lévén egyike a budapesti csütörtök esti milongák dj-inek és szervezőinek, igyekszik minden alkalommal Buenos Aires öleléseinek hangulatát a táncosok köré varázsolni!

 

1000 HUF (4 EUR)

 

 

BELTANGO Milonga - Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

2015. október 02. péntek 21:00-01:00


dj Czidor Katalin

"Hogy még inkább fejlesszem a zenével való kapcsolatomat, tango DJ-ként is elkezdtem tevékenykedni. Számomra legfontosabb, hogy az embereket a táncparketten tartsam. Mindig igyekszem kitalálni, hogy melyik következő tanda a legmegfelelőbb arra, hogy 'mozgásban tartsam őket’.

Szeretem a tangózenét, számomra ez egy nagyon gazdag zene…. így nem nehéz több óra folyamatos tánchoz zenét adni. Amikor DJ-zem, szeretem a zenében a dinamikát, váltogatni a romantikus és a tréfás, dallamos és ritmusos, lágy és keményebb zenéket. A táncosoknak játszom."

 

4000 HUF (14 EUR)

 

 

Grand Milonga - Hölgyválasz

2015. október 03. szombat 21:00-03:00

 

dj Konrad

2008-ban lett szenvedélyes tangó táncos. Nem sokkal azután, hogy Dj lett. Azóta sok időt töltött tangó zenék kutatásával és hallgatásával. 2010 óta szervezi a népszerű csütörtöki milongákat Budapesten. Sok helyen, sok országban játszott tangós eseményeken (Magyarország, Hollandia, Dánia, Ausztria, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Olaszország, Szerbia, Horvátország, Lettország, Svédország, Ukrajna, Románia).

Az ő tolmácsolásában sok híres klasszikus tangó zenekart hallunk majd a húszas évek közepétől az ötvenes évek végéig tartó időszak termésből. Mindezt ritkán hallható de izgalmas és jól táncolható számokkal fűszerezve. Fő célkitűzése, hogy táncosait a parketten tartsa és ezt a megfelelő energiával rendelkező tandákkal éri el.

 

2000 HUF (7 EUR)

 

 

Sunday Milonga - Uránia

2015. október 04. vasárnap 21:00-24:00

 

dj Balázs

Balázs tradicionális tangót táncol, DJ-ként elsősorban a 30-as és 40-es évek tangózenéit játssza, időnként megfűszerezve egy kevés 1950-es tangóval.

Előnyben részesíti az érzelemgazdag, ritmusos, magasabb enrgiájú zeneszámokat, mindazonáltal repertoárja kiegyensúlyozott. Egy ideig szervezője és DJ-je volt Budapest egyik heti rendszerességű milongájának.

Balázs 1936 ELA bandoneonján is szívesen játszik.

 

 

1500 HUF (5 EUR)

  

Az előregisztrációs kedvezmények augusztus 31-ig történő regisztrálással és az ár szeptember 15-ig való megfizetése mellett érvényesek.

 

Milonga árak/Milonga prices
08.31-ig/until 31.Aug.
09.01-től/from 01.Sept.
Nyitó Milonga/Opening Milonga 1000 HUF (4 EUR) 1000 HUF (4 EUR)
BELTANGO Milonga 3000 HUF (10 EUR) 4000 HUF (14 EUR)
Grand Milonga 2000 HUF (7 EUR) 2000 HUF (7 EUR)
Vasárnapi Milonga/Sunday Milonga 1500 HUF (5 EUR) 1500 HUF (5 EUR)
Full MILONGA Pass (4 milonga) 6000 HUF (20 EUR) 7000 HUF (23 EUR)

WS árak/WS prices
08.31-ig/until 31.Aug.
09.01-től/from 01.Sept.
1-5 WS óra 4200 HUF (14 EUR)/WS 4800 HUF (16 EUR)/WS
6-10 WS óra 3600 HUF (12 EUR)/WS 4200 HUF (14 EUR)/WS
11-14 WS óra 3000 HUF (10 EUR)/WS 3600 HUF (12 EUR)/WS
Full WS Pass (15 WS) 42000 HUF (140 EUR) 49500 HUF (165 EUR)
15 WS + 4 Milonga 45000 HUF (150 EUR) 54000 HUF (180 EUR)

 

 

 

Kapcsolat

E-mail: oktoberpest@gmail.com

Bucsi Márta

Főszervező
Mobil: +36 (30) 240-9822

Budai László

A fesztivál létrehozója
Web: www.budaitango.hu
E-mail: laszlo.budai@budaitango.hu
Mobil: +36 (20) 975-4978


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony