Esemény naptár

Egy húron pendülünk!

 

Péntek, 29. április 2022, 09:00 - 11:00

   

Vidám játékra invitáljuk a kicsiket az ovisok számára készült interaktív művészeti sorozatban!

2022. április 29-én pénteken, 9 órakor és 10 órakor

Helyszín: 

Kőbányai Csodafa Óvoda - 1108 Budapest, Újhegyi sétány 17-19.

EGY HÚRON PENDÜLÜNK! – Írjunk, játsszunk mesét, regét!

Játékos művészeti foglalkozás 7-11 és 10-14 éves gyerekeknek

Szeretsz mesélni? Szeretnéd, hogy a meséd megelevenedjen? Szeretsz szerepelni?

Akkor köztünk a helyed! Ha velünk tartasz, együtt fogunk mesélni.
Kitaláljuk a történetet, kiosztjuk a szerepeket, megírjuk a párbeszédeket, zenét szerzünk, majd el is játsszuk a mesénket. Tarts velünk! Meséljünk együtt!

Kedves Szülők! Ha úgy érzitek, a ti lurkótoknak szól a felhívás, ne késlekedjetek, jelentkezzetek és hozzátok az Art's Harmony Studióba, had kapcsolódjon be a mókás csapatba.

Először, a leendő „társulat” tagjai megismerkednek egymással, és az oktatókkal. Beszélgetünk arról, hogy ki milyen mesét, mondát ismer, van-e kedvenc mese- vagy monda hőse. Ezt követően beszéd, mozgás- és helyzetgyakorlatok segítségével együtt felmérjük a gyerekek színpadi rátermettségét, ének- zene és mozgáskészségét.

Ezután kezdünk el közösen mesélni. Kitaláljuk kiről, kikről is szóljon történetünk. Megismerkedünk a magyar mese és mondavilág szereplőivel. (Tündér Ilona, Árgyélus királyfi, Fehérlófia, Sárkány, Griffmadár, Táltos paripa, Attila, Toldi, Kinizsi, Mátyás király). Persze, kedvünk szerint újabbnál újabb, általunk kitalált szereplőkkel is gazdagíthatjuk történeteinket.

Megismerkedünk a mese, és monda, mint elbeszélő műfajok jellegzetességeivel, szófordulataival. Foglalkozunk a cselekményvezetés fontosságával, a szereplők jellemzésével, különös tekintettel arra, hogy eddigre már a gyerekek elkezdik magukat „beleírni” a darabba, vagyis szerepeket találnak ki maguknak.

Ezt helyzetgyakorlatok, szituációs játékok, improvizációk követik, melyek segítségével, saját szavainkkal és mozdulatainkkal „megalapozzuk” a majdan bemutatandó darabot. Felmérjük, milyen zene, tánc, mozgásformára lehet szükség, majd következik a párbeszédek kitalálása. Természetesen itt is figyelembe vesszük a jellegzetes szófordulatokat és szóhasználatot, melyek oly jellemzőek a magyar monda és mesevilágra.

Ezután már semmi más dolgunk nincs, mint összeilleszteni a szöveg, zene, ének, mozgás, és egyéb elemekből közösen írt mesénket, mondánkat, majd előadni azt.

A foglalkozássorozat (kurzus) végére a gyerekek színház- és zeneelméleti és gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodnak, melyeket oktatóiktól, önmaguktól és társaiktól sajátítanak el, mégpedig játékos formában.

A foglalkozást vezetik:
- Bordás János színművész
- Bartha Katalin hegedűművész

MESÉRE FEL! PENDÜLJÜNK EGY HÚRON!

A sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.

Helyszín: Kőbányai Csodafa Óvoda - 1108 Budapest, Újhegyi sétány 17-19.


www.katango.hu/hu/rendezvenyek/

 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony