Esemény naptár

Art's Harmony Matiné - Egy húron pendülünk!

 

Vasárnap, 17. Október 2021, 11:00

   

Art's Harmony Matiné - Interaktív művészeti foglalkozások a Palotanegyedben

Interaktív, játékos ismeretterjesztő foglalkozások sok zenével és más művészetekkel szülő-gyerek, nagyszülő-unoka pároknak és családoknak az Art's Harmony Studioban


EGY HÚRON PENDÜLÜNK! – Írjunk, játsszunk mesét, regét!
Szeretsz mesélni? Szeretnéd, hogy a meséd megelevenedjen? Szeretsz szerepelni?
Akkor köztünk a helyed! Ha velünk tartasz, együtt fogunk mesélni. Kitaláljuk a történetet, kiosztjuk a szerepeket, megírjuk a párbeszédeket, zenét szerzünk, majd el is játsszuk a mesénket. Tarts velünk! Meséljünk együtt!
Kedves Szülők! Ha úgy érzitek, a ti lurkótoknak szól a felhívás, ne késlekedjetek, jelentkezzetek és hozzátok az Art's Harmony Studióba, had kapcsolódjon be a mókás csapatba.
Először, a leendő „társulat” tagjai megismerkednek egymással, és az oktatókkal. Beszélgetünk arról, hogy ki milyen mesét, mondát ismer, van-e kedvenc mese- vagy monda hőse. Ezt követően beszéd, mozgás- és helyzetgyakorlatok segítségével együtt felmérjük a gyerekek színpadi rátermettségét, ének- zene és mozgáskészségét.
Ezután kezdünk el közösen mesélni. Kitaláljuk kiről, kikről is szóljon történetünk. Megismerkedünk a magyar mese és mondavilág szereplőivel. (Tündér Ilona, Árgyélus királyfi, Fehérlófia, Sárkány, Griffmadár, Táltos paripa, Attila, Toldi, Kinizsi, Mátyás király). Persze, kedvünk szerint újabbnál újabb, általunk kitalált szereplőkkel is gazdagíthatjuk történeteinket.
Megismerkedünk a mese, és monda, mint elbeszélő műfajok jellegzetességeivel, szófordulataival. Foglalkozunk a cselekményvezetés fontosságával, a szereplők jellemzésével, különös tekintettel arra, hogy eddigre már a gyerekek elkezdik magukat „beleírni” a darabba, vagyis szerepeket találnak ki maguknak.
Ezt helyzetgyakorlatok, szituációs játékok, improvizációk követik, melyek segítségével, saját szavainkkal és mozdulatainkkal „megalapozzuk” a majdan bemutatandó darabot. Felmérjük, milyen zene, tánc, mozgásformára lehet szükség, majd következik a párbeszédek kitalálása. Természetesen itt is figyelembe vesszük a jellegzetes szófordulatokat és szóhasználatot, melyek oly jellemzőek a magyar monda és mesevilágra.
Ezután már semmi más dolgunk nincs, mint összeilleszteni a szöveg, zene, ének, mozgás, és egyéb elemekből közösen írt mesénket, mondánkat, majd előadni azt.
A foglalkozássorozat (kurzus) végére a gyerekek színház- és zeneelméleti és gyakorlati tapasztalatokkal gazdagodnak, melyeket oktatóiktól, önmaguktól és társaiktól sajátítanak el, mégpedig játékos formában.

MESÉRE FEL! PENDÜLJÜNK EGY HÚRON!

A foglalkozás sorozatot ősszel és tavasszal 5-5 vasárnap, alkalmanként 1,5 órában tartjuk.
11 órakor Nebulók csoportja 7-11 évesek számára
13 órakor Tanoncok csoportja 11-14-évesek számára
Dátumok:
2021. október 3, 17, november 7, 21, december 5.
2022. Január 23, 30, február. 6, 20, március 6
Részvételi díj az 5 alkalomra: 10.000 Ft/fő, vagy 15.000 Ft/testvérpár.
Érdeklődés és jelentkezés: 06 20 9678011-es telefonon, vagy az artsharmony@arts.hu email címen.
 
Bővebben a facebook live eseményben itt:

 

Várunk mindenkit szeretettel!
 
 
A sorozat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg.
 
 
 

Helyszín: Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.


www.katango.hu/hu/rendezvenyek/

 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony