Esemény naptár

Gyermekláncfű

 

Szombat, 16. November 2019, 14:00 - 15:00

   

Gyermekláncfű - a magyar zene alakulása a törzsszövetségtől napjainkig

 
Előadók:
Bartha Katalin – hegedű, rebek, dobok,
                Bartha Péter – bandoneon, dobok és egyéb hangszerek,
   Lázár György – zongora,
   Nagy Ottó – gordonka, viola da gamba
 

Ahogy a gyermekláncfű karikái egymásba kapcsolódnak úgy fűzzük egymásba a magyar történelem során jellemzően megjelenő zenéket.

Az ősi sámánénekektől a királyi udvarok zenéin, a középkori Mária énekeken, ősi és újabb stílusú népzenéken, a magyar romantika zenéin, Bartókón, Kodályon keresztül eljutunk a mai legújabb zenékig.

Megidézzük a lefontosabb magyar történelmi eseményekhez kapcsolódó közismert dallamokat (török idők, Rákóczi szabadságharc, 1848as forradalom), kitérőt téve az magyar ihletésű európai zenékre is (Mozart Török induló, Haydn Rondo alla Ungasese, Brahms Magyar táncok stb.)

Különleges hangszereket (sámándob, rebek, viola da gamba stb.) és hangszereléseket mutatunk be, (pl. a magyar országon íródott Holdfény szonáta kamarazenei átdolgozásban).

Pergő, interaktív koncert, előadás, amiben a zenekar tagjai mesélnek a zenék között a művekről, vagy a művekhez kapcsolódó érdekességekről, és a gyerekek visszajelzéseinek és kérdéseinek is helyet adunk.

A műsor összeállításánál tekintettel vagyunk a korosztály életkori sajátosságaira, játékos, humoros megközelítéssel, élmény-szerűen adjuk át az információkat, mellyel szeretnénk felkelteni a további érdeklődésüket a művészetek iránt. Segítséget szeretnénk adni, hogy könnyebben átlássák az összefüggéseket, fejleszteni a művészi (első sorban a komolyzenei) értékek iránti érzékenységüket.

 

http://www.barthakat.hu/

www.katango.hu

https://www.facebook.com/barthakat.hu/

Helyszín:

Art's Harmony Studio - 1085 Budapest Rökk Szilárd u. 11.
(közvetlen utcai bejárat a Kis Salétrom utcával szemben)

Helyszín: Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.

 


Minden jog fenntartva © by Art’s Harmony