Korábbiak

Következő események

Bachata Footwork // 4 alkalmas kurzus // Roy
hétfő október 3, du. 6:30 PM
Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.

Argentin tangó tanfolyamok Glotz Máriával
kedd október 4, du. 6:00 PM
Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.

MDA - DJ Duel - Lucas VS RózsaFekete
kedd október 4, du. 9:00 PM
Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.

partnerek

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangoharmony Argentin tangó zenekar

barthakat.hu

Adventi Hangverseny a Magyar Vöröskereszt javára 2011.12.04.

 

Adventi Hangversenysorozatvoroskereszt

A Magyar Vöröskereszt javára

"Legyen az Ünnep maga az Ajándék!"

 

 

„Legyen az Ünnep maga az ajándék” jeligével indul a Magyar Vöröskereszt javára megrendezésre kerülő Adventi hangversenysorozat. Első állomásán a sztárvendégek körében üdvözölhetjük Vásáry André egyedi hangú férfiszoprán énekest, Nédó Olga hegedűművészt, és Virágh András Liszt-díjas orgonaművészt. A fellépő művészek csodálatos hangszeres kíséretéről a Szent Erzsébet Kamarazenekar gondoskodik. A különleges adventi produkció rendhagyó helyszínt kíván, így a hangversenynek a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia kiváló akusztikát biztosító falai adnak otthont.

 

A hangversenyen komolyzenei műveket tűzünk műsorra, többek között Bach, Vivaldi, Mozart, Schubert és Liszt remekműveiből válogatunk. Ugyanakkor a karácsonyi ünnepek közeledtével nem hiányozhatnak a szívhez szóló adventi dallamok sem.

 

A több mint egy órás klasszikus zenei hangverseny igazi csemegének ígérkezik mindenki számára, hiszen a fellépő művészek széles skálája garantálja, hogy a műsorban mindenki megtalálja a szívéhez legközelebb álló muzsikákat. A magas színvonalú komolyzene garanciájaként neves művészek biztosítják a zenei élményt.

Az est sztárfellépője Vásáry André, Magyarországon egyedülálló, és világviszonylatban is kuriózumnak számító énekes. Jótékonysági Koncertsorozatunk keretében programját a klasszikus zene világából meríti, és ünnepi énekekkel várja a hallgatóságot.

Elkötelezett művészeink között köszönthetjük továbbá Nédó Olga hegedűművészt is, aki zeneművészeti tevékenysége mellett a Magyar Vöröskereszt Kulturális Nagyköveti tisztségét is betölti. A Művésznő jelenlétével és fellépésével hidat képez a klasszikus zene és a jótékonysági célkitűzések között.

A fellépő művészek között üdvözölhetjük Virágh András Liszt-díjas orgonaművészt, aki egyben a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia karnagya és zeneigazgatója, valamint a Nyugat-Magyarországi Egyetem, Savaria Egyetemi központ tanára. Virágh András, aki közismert Liszt-interpretációiról, melyeket kotta nélkül, emlékezetből ad elő, ezen az estén, orgonáján, a hangszerek királynőjén bámulatos hangokat szólaltat meg. Fenséges erő és ünnepi elegancia az advent szeretetteljes hangulatára szabva.

Az előadókat - a jótékonysági hangversenysorozat felkérését elfogadva - az Árpádházi Szent Erzsébet Szimfonikus Zenekar tagjai kísérik. Mint az első magyar professzionális jótékonysági együttes, nagyzenekari fellépéseik mellett a templomi helyszínek adottságainak figyelembevételével repertoárjukat kamarazenei köntösbe ültetik.

 

Hangversenyünkön lehetőséget teremtünk arra, hogy hazánk polgárai adományaikkal ne csak egy távoli, megfoghatatlan célt támogassanak, hanem koncertünk keretein belül maguk is részesedjenek nagyvonalúságuk eredményében és együtt ünnepelhessenek a rászoruló családokkal. Ezért mi a támogatásokért cserébe egy szívhez szóló templomi koncertet ajándékozunk a jótékonykodók javára. Jegyárainkat alacsony szinten tartjuk, így lehetőséget teremtünk arra, hogy az ünnep varázsában és a zene örömében minden érdeklődő részesülhessen.

Szeretnénk segíteni mindazokon is, akik rászorulóként valószínűleg nem találkoznának koncertjeinkkel. Ezért ajánlottuk fel a jótékonysági koncertsorozat bevételének egy részét a Magyar Vöröskereszt számára, akik az adományt a legrászorultabbak életkörülményeinek javítására használják fel.

 

A belépőjegyek, illetve támogatói jegyek megvásárlásával Ön is hozzájárul, hogy e nemes kezdeményezés sikerrel járjon. Köszönjük!

 

A hangverseny helyszíne: Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia (1056 Budapest, Március 15. tér 2. – az Erzsébet-híd pesti hídfője), míg időpontja 2011. december 4. (vasárnap) 19.30.

Jegyek kaphatók a www.tutijegy.hu jegyirodában és a helyszínen.

 

 plakat 111204 600

 

Share