Korábbiak

Következő események

Free Event ( Yoga ) - Iyengar Yoga with Vida Sargazi
szerda február 2, du. 4:00 PM
Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.

Paddy and the Rats - Anti-Valentin-Party /Akvárium
péntek február 11, du. 7:00 PM
Akvárium Klub - 1051 Budapest, Erzsébet tér 12.

partnerek

Kristályhegedű

Tutijegy.hu a jegyiroda

Tangoharmony Argentin tangó zenekar

barthakat.hu


Free Event ( Yoga ) - Iyengar Yoga with Vida Sargazi2022 febr. 02 16:00 - 17:15

Helyszín: Art's Harmony Studio - 1085 Budapest, Rökk Szilárd utca 11.


The True Yoga - Iyengar Yoga with Vida Sargazi in English language (magyar szövegért görgess lejjebb) ...

Tovább: Free Event ( Yoga ) - Iyengar Yoga with Vida SargaziTrio de la Plata

Történetek az argentin tangóról zenével, tánccal és szavakkal elbeszélve három olyan ember előadásában, akiknek hosszú ideje szenvedélye a tangó, s mindig meg akarták osztani tapasztalataikat azokkal, akik kevésbé ismerik az Argentin főváros népszerű kulturális örökségét.

A trió autentikus argentin tangót játszik az argentin tangó fénykorától egészen Astor Piazzolla műveiig. A zene különlegességét egy itthon még ritkán hallható hangszer, a tangó lelkeként is emlegetett bandoneón adja. A bandoneón-zongora-bőgő hangzást Szöllősi András éneke teszi teljessé, aki eredeti előadásmódban spanyolul kelti életre a tangó aranykorának slágereit.

A zenekar tagjai mindhárman a táncon keresztül jutottak el a zenélésig. A tangók, milongák, valsok között Vörös Eszter bandoneónos mesél zenéről, táncról, költészetről, azaz a tangóról, személyes történeteken és ismertebb anekdotákon keresztül, egy idős szemtanú segítségével: a közel 80 éves bandoneón a tangó történetének legizgalmasabb évtizedeit „játszotta végig” Uruguayban és Buenos Airesben, s bőven van mire emlékeznie…

Trio de la Plata tagok:

Vörös Eszter – bandoneón, ének

Buenos Airesben és Berlinben és Rómában tanulta meg a bandoneonozás fortélyait, zenei újságíró, videós, gyerekkora óta zongorázik. 14 éve tangózik.

A Pesti Tangózenekar tagjaként Európa különböző tangófesztiváljain lépett fel (Lausanne, Prága, Belgrád, Lipcse, Bécs), együtt játszott Európa egyik legjobbjaként számon tartott Hyperion Ensemble tangózenekarral.

Szőllősi András – bőgő, ének

Magyarország egyik legismertebb és leghosszabb ideje tanító tangótanára. Népzenész, néptáncos, mintegy 7 éve különböző tangózenekarokban zenél.

A Pesti Tangózenekar tagjaként Európa különböző tangófesztiváljain lépett fel (Lausanne, Prága, Belgrád, Lipcse, Bécs).

Polgári Adrienn – zongora

7 éve tangózik, a tangózenélést a Pesti Tangózenekarban kezdte, melynek 2010-ig volt a zongoristája, mellyel európai fesztiválokon lépett fel (Lausanne, Bécs, Belgrád).

 

A Trio de la Plata oldala

Share